Rouw- en verliesbegeleiding na scheiding

Jullie relatie loopt op de klippen of jullie gaan scheiden. In beide gevallen is er sprake van verlies; het verlies van je partner. Als ouder zie je soms je kinderen minder vaak en dat voelt ook als een verlies. Ook kan er sprake zijn van het verlies van vertrouwen, financiële zekerheid, je huis, je vrienden en je omgeving.

Soms lukt het om goed uit elkaar te gaan en samen voor jullie kinderen te blijven zorgen. Maar soms ook niet. En dat is ook niet zo gek door alle veranderingen waar ouders en kinderen voor staan. Wij kunnen jullie dan helpen. Samen gaan we aan de slag om de relatie zo goed mogelijk af te sluiten, zodat jullie daarna als partners in ouderschap verder kunnen.

Wanneer heb je begeleiding nodig?

In de volgende situaties is het verstandig om onze hulp in te schakelen:

  • Sinds de scheiding gedraagt en ontwikkelt je kind zich anders.
  • De communicatie tussen jou en je ex-partner is slecht, jullie begrijpen elkaar niet en beschuldigen elkaar over en weer.
  • Na de vechtscheiding wordt de relatie tussen jou en je kind steeds slechter.
  • Sinds jullie uit elkaar zijn heeft je kind last van loyaliteitsconflicten. Hij of zij voelt zich klem staan tussen de verschillende wensen en ideeën van jou en jouw ex-partner.
  • Als ex-partners zijn jullie de verbinding verloren. Het ouderschap vullen jullie zonder overleg met elkaar in.
  • Jij en je ex-partner praten helemaal niet meer met elkaar.

Hoe wij jouw gezin begeleiden

In ongeveer 12 gesprekken gaan we samen met jullie de volgende 5 fasen doorlopen: Samenkomen, Conflicthantering, Helpend Horen, Integratie en Partnerschap. Dit noemen we de SCHIP-aanpak.

Tijdens dit traject leren jullie elkaar beter te begrijpen, elkaars pijnpunten te herkennen, elkaars rouw te respecteren en beter te communiceren. Zodat jullie samen de verliezen en conflicten een plek kunnen geven, de relatie goed kunnen afsluiten, weer met elkaar kunnen verbinden en samen het ouderschap weer op kunnen pakken.

Voor wie

Wij begeleiden ouders die uit elkaar gaan, gaan scheiden of al zijn gescheiden en problemen hebben om samen het ouderschap in te vullen.

Het doel

Het belang van het kind staat altijd voorop. Ons doel is dan ook: ervoor zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien en zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Dat doen we door jullie te helpen om als ex-partners verder te gaan als partners in ouderschap. Op deze manier werken we aan nieuw gezinsgeluk voor ouders en kinderen!

Marjolein van Vuure

Zorgbemiddelaar


Vragen over rouw- en verliesbegeleiding?

Heb je interesse in rouw- en verliesbegeleiding? Via het formulier hieronder kun je je bij ons aanmelden. Dit kan zowel met als zonder verwijzing vanuit het medische of sociale domein. Heb je vragen hierover? Bel of mail ons.

Wanneer wordt rouw- en verliesbegeleiding ingezet?

Kosten

Wanneer je géén doorverwijzing hebt en zelf met je (ex) partner de kosten voor je rekening neemt dien je uit te gaan van de volgende kosten.

Het eerste gesprek duurt 50 minuten en daarvoor wordt € 85,- in rekening gebracht. Vervolgsessies (zijn anderhalf uur en bedragen € 150,–. Betaling vindt contant plaats aansluitend aan het gesprek, of via na facturatie middels een akkoordverklaring voor automatische incasso.

U dient uit te gaan van tenminste 10 sessies, en dus een totaal van 1500 euro voor een afgerond SCHIP traject met één SCHIP therapeut.

Helaas zijn wij genoodzaakt niet nagekomen afspraken, die niet uiterlijk 48 uur voorafgaand aan de afspraak worden afgebeld, in rekening te brengen.

Relatietherapie wordt niet vergoed. Psychosociale therapie wel. We kunnen in overleg kijken hoe wij de factuur op zullen zetten.U kunt bij uw verzekering informeren of de consulten voor psychosociale therapie worden vergoed. (AGB code 90103881). Vergoeding vindt plaats vanuit de aanvullende verzekering en niet alle zorgverzekeraars vergoeden.